Sijarto: Nikad nismo bili bliže svetskom ratu

Izvor: B92, 04.Apr.2023, 22:23

Sijarto: Nikad nismo bili bliže svetskom ratu

Članice NATO-a šalju oružje Kijevu ali Alijansa mora da izbegne konfrontaciju s Rusijom, rekao je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

Posle govora na sastanku ministara spoljnih poslova NATO zemalja mađarski zvaničnik je rekao da "ne bi bilo preterano reći da nikada nismo bili bliže novom svetskom ratu nego što smo sada", prenele su "RIA Novosti".

On je naglasio da je vrlo važno da slanje oružja Ukrajini, što već čini ogromna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << većina članica NATO-a, ne pređe na nivo Alijanse.

"Glavna stvar na kojoj treba da insistiramo je da NATO ne bude strana u sukobu, da ne šalje oružje i da čini sve što može da ne dođe do direktne konfrontacije Alijanse i Rusije. Vidimo da su članice NATO-a individualno već otišle predaleko u tome i iz njihovih govora vidi se da ne žele da promene tu politiku", izjavio je Sijarto novinarima posle prvog dana sastanka ministara spoljnih poslova NATO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Članica NATO-a odbacila poziv Ukrajine

Izvor: Vostok.rs, 05.Apr.2023, 01:29

 Pozivanje Kijeva u Brisel zbog eksplicitnih primedbi Budimpešte krši principe NATO-a, izjavio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto. Ionako je učestvovao na sastanku Komiteta NATO-Ukrajina, na kome se postavlja pitanje prava etničkih mađarskih manjina.. „Došli smo...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.