Shefer: Hrvatska i Albanija u aprilu članice NATO

Izvor: Blic, Tanjug, 12.Mar.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Shefer: Hrvatska i Albanija u aprilu članice NATO

Hrvatska i Albanija postaće punopravne članice NATO u aprilu, najavio je danas generalni sekretar NATO Jap de Hop Shefer, na konferenciji Severnoatlantske alijanse u Budimpešti.



On je ujedno ocenio da su odnosi sa Rusijom isuviše važni da bi bili blokirani zbog pitanja oko kojih postoji nesaglasnost kao što su raketni štit, Kosovo ili Abhazija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Osetija. Na skupu koji se održava povodom desetogodišnjice pristupanja Mađarske, Poljske i Češke NATO-u, Shefer je ocenio da NATO treba da ostane otvoren za zemlje koje žele da se pridruže Alijansi, prenela je mađarska novinska agencija MTI.

"NATO je suočen sa izazovima kao što su produbljivanje misije u Pakistanu, obezbeđivanje dovoljnog broja vojnika u Avganistanu, dijalog sa Rusijom i rešavanje problema internet- kriminala, a članice će u aprilu morati da pokažu da su u stanju da odgovore na te izazove," rekao je on.

Generalni sekretar NATO je ocenio da sa Rusijom postoji nesaglasnost u nekim pitanjima poput ruskog priznavanja Abhazije i Južne Osetije ali da su da su odnosi sa Rusijom isuviše važni da bi bili zaustavljeni.

"Jasno je da su odnosi Rusije i NATO isuviše značajni da bi bili blokirani zbog pitanja širenja alijanse, raketne odbrane ili Kosova," rekao je Shefer.

Avagnistan je jedno do ključnih područja gde postoji očigledan zajednički interes Rusije i NATO, ali ima i drugih područja kako što su borba protiv terorizma i piraterije, ukazao je Shefer.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Shefer: Hrvatska i Albanija članice NATO u aprilu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Mar.2009

BUDIMPEŠTA - Hrvatska i Albanija postaće punopravne članice NATO u aprilu, najavio je generalni sekretar NATO Jap de Hop Shefer, na konferenciji Severnoatlantske alijanse u Budimpešti...On je ujedno ocenio da su odnosi sa Rusijom isuviše važni da bi bili blokirani zbog pitanja oko kojih postoji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.