Senat ratifikovao prijem Severne Makedonije u NATO

Izvor: VOA, 22.Okt.2019, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senat ratifikovao prijem Severne Makedonije u NATO

Američki Senat je ubedljivom većinom glasao za ratifikaciju prijema Severne Makedonije u NATO. Za ratifikaciju Protokola o pristupanju Severne Makedonije glasao je 91 senator, a protiv dvojica.  Severna Makedonija je sa članicama NATO-a u februaru potpisala protokol o pristupanju koji otvara vrata njenom članstvu u toj alijansi. Potpisivanje protokola o pristupanju usledilo je na osnovu Prespanskog sporazuma Skoplja i Atine, kojim je rešen dugogodišnji spor dve susedne zemlje u vezi sa imenom Severne Makedonije. Očekuje se da će Severna Makedonija postati 30. članica NATO-a u decembru, na sastanku lidera alijanse u Londonu.  

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Pendarovski se zahvalio Senatu SAD na engleskom i albanskom

Izvor: B92, 23.Okt.2019, 09:26

Skoplje -- Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski zahvalio je Senatu SAD na ratifikaciji protokola o članstvu njegove zemlje u NATO-u...Pendarovski je pismo zahvalnosti Senatu SAD uputio na engleskom i albanskom jeziku..."Zahvaljujemo Sjedinjenim Državama što su u Senatu ratifikovale Protokol...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.