Izvor: B92, 23.Apr.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sejdiju: NATO ostaje na Kosovu

Priština -- Predsednik Kosova Fatmir Sejdiju rekao je da će NATO i dalje ostati na Kosovu, a da će se bezbednosne snage Kosova formirati po kriterijumima NATO-a.

Posle današnjeg sastanka u Prištini sa delegacijom Parlamentarne skupštine NATO-a, Sejdiju je rekao da snage NATO-a na Kosovu imaju veliku ulogu. "Pričali smo o izazovima koji nas očekuju u budućnosti i o nameri Kosova da bude član NATO-a u budućnosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << U međuvremenu, i bezbednosne snage Kosova će se graditi po kriterijumima NATO-a", rekao je Sejdiju.

U ime delegacije Parlamentarne skupštine NATO-a, predstavnik Velike Britanije Majkl Klapan rekao je da je cilj posete Prištini pripremanje izveštaja o stanju na Kosovu.

"Kfor garantuje bezbednosno stanje na Kosovu i, prema onome što smo videli, ocenjujemo da je učinjen velik posao", rekao je Klapan.

Izveštaj koji će pripremiti delegacija biće predstavljen Parlamentarnoj skupštini NATO-a tokom maja.

Klapan je rekao da se očekuje da će izveštaj biti ratifikovan tokom sastanka Skupštine na jesen.

Na Kosovu je trenutno oko 16.000 vojnika NATO-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.