Šef NATO alijanse dolazi u Ukrajinu?

Izvor: Vesti-online.com, 07.Sep.2015, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef NATO alijanse dolazi u Ukrajinu?

Šef NATO-a Jan Stoltenberg posetiće po prvi put Ukrajinu krajem septembra, u okviru napora za reševanje sukoba prorusa i vladinih snaga, najavio je ukrajinski ministar inostranih poslova Pavlo Klimkin.

- To bi bila simbolična prva poseta - rekao je Klomkin novinarima, prilikom posete sedištu NATO u Briselu, dodajući da će zvanični datum posete uskoro biti objavljen, prenosi AFP.

Predstavnik NATO-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nije mogao da potvrdi posetu Ukrajini, koja jeste ključni partner, ali nije član te vojne alijanse.

Klimkin je rekao da će njegova vlada "u potpunosti iskoristiti potencijal posete" da učvrsti veze i ojača saradnju sa NATO-om, a Stoltenberg je pozvan da prisustvuje sednici ukrajinskog Saveta nacionalne bezbednosti.

On je odbacio bilo kakvu primedbu da se poseta može posmatrati kao provokacija Rusiji, koja poriče bilo kakvu podršku pobunjenicima u istočnoj Ukrajini.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.