Sećanje na žrtve bombardovanja

Izvor: Mondo, 24.Mar.2017, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećanje na žrtve bombardovanja

18. godišnjica početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije obeleževa se sećanjem na žrtve i polaganjem venaca na spomen-obeležja.

Foto: FOTO TANJUG/ ARHIVSKI SNIMAK/ VLADIMIR DIMITRIJEVIĆ

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odao je poštu pripadnicima MUP-a poginulim tokom bombardovanja 1999. godine, poručivši da žrtve heroja koji su dali svoje živote da bi Srbija bila bezbedna, stabilna i sigurna ne smeju biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zaboravljene.

GRDELIČKA KLISURA: Neosuđeni NATO zločin

"Obeležavanje 18-godišnjice od NATO agresije na našu zemlju prilika je da se setimo 167 heroja iz redova policije koji su dali svoje živote da bi Srbija bila bezbedna, sigurna i stabilna. Ovo je prilika da opomenemo sve građane Srbije na žrtvu koju su oni pružili da bi smo imali slobodu u kojoj danas uživamo“, rekao je Stefanović.

Ovako su padale bombe na Beograd 1999. (FOTO)

Stefanović, koji je položio venac na spomen ploču poginulim pripadnicima MUP-a u Ulici Kneza Miloša, istakao je da se ti ljudi nisu plašili za svoje živote i da su ponudili najvrednije što imaju voleći Srbiju i učeći sve nas kako se voli zemlja i kako se za nju bori.

Dodao je da osim sećanja na ove heroje, moramo pokazati i brigu za njihove porodice.

"Danas Srbija bije neke drugačije bitke. Danas se u Srbiji borimo za više radnih mesta, za jaču ekonomiju, za političku i drugu stabilnost. Hoćemo da pokažamo da je Srbija mesto u kome se može dobro živeti, da naša zemlja hoće da bude garant stabilnosti ne samo za svoje građane, već i za sve države regiona“, poručio je ministar policije.

SEĆANJE NA STRADALE GARDISTE I PACIJENTE

U raketnom napadu snaga NATO na KBC Dragiša Mišović, 20 maja, poginulo je sedam gardista i tri pacijenta.

Poginuli su gardisti Aleksandar Bajin, Goran Verežan, Predrag Ignjatović, Branimir Krnjajić, Slaviša Miljković, Vojin Pejčinović, Dragan Tankosić, kao i pacijenti KBC "Dragiša Mišović" Branko Bošković, Zora Brkić, Radosav Novaković.

Na spomen-obeležje poginulim gardistima i pacijentima vence su položili gradonačelnik Beograda Siniša Mali, otac ubijenog gardiste Branislav Pejčinović, komandant Garde general -major Milomir Todorović, zamenik direktora KBC "Dragiša Mišović", Momčilo Jakovljević.

"Naša je dužnost da se setimo svih onih koji su izgubili živote u tom besmislenom sukobu. Bombardovanje nikada nećemo zaboraviti, zvuke sirena, porušene bolnice, škole, mostove", rekao je Mali.

On je dodao da je Srbija danas na drugom putu, da je faktor stabilnosti i mira, da pravi prijatelje među mnogim zemljama u svetu sa željom da se takav rat nikada ne ponovi.

Rodio se Uroš, a onda su grunule bombe"

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.