Izvor: Vostok.rs, 28.Okt.2011, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet NATO-a rešio da prekine operaciju u Libiji

28.10.2011. -

Savet NATO-a u petak je doneo odluku da se završi vojna operacija u Libiji do 31. oktobra, saopštava agencija Frans Pres. Takva odluka je u skladu sa rezolucijom SB UN usvojenom juče, koja ukida od tog datuma režim bespilotne zone u zemlji, uvedene u martu radi zaštite stanovništva. Jednoglasno usvjena rezolucija SB UN u četvrtak automatski prekida mandat vojnih dejstava stranih država u libiji. Oružani ustanak u Libiji trajao je oko devet meseci.

Izvor: Golos Rossii

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nad Libijom dozvoljeni letovi

Izvor: Vostok.rs, 28.Okt.2011

28.10.2011. -..Nebo iznad Libije ponovo je otvoreno. Savet bezbednosti UN je jednoglasnom odlukom svih 15 zemalja članica ukinuo važenje zone zabranjene za letove, uvedene 17. marta radi zaštite libijskog stanovništva...U osnovu rezolucuije koju je odobrio SB legla su dva nacrta koja su iznela Rusija...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.