Saradnja s NATO-om važna zbog stabilnosti regiona

Izvor: Cafe.ba, 20.Nov.2015, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja s NATO-om važna zbog stabilnosti regiona

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da zabrinjava opasnost od destabilizacije u regionu i zemlji, zbog čega je saradnja sa NATO-om važna.

Vučić je u obraćanju studentima na beogradskom Fakultetu političkih nauka /FPN/, koji je posjetio sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, istakao da je izuzetno važno da Srbija unaprijedi odnose sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << NATO-om jer se u ovom trenutku suočava sa tri velika problema.

On je rekao da je problem terorizma gorući, a tu su i regionalna stabilnosti i izbjeglička kriza.

"Svaka vrsta našeg lošeg odnosa sa NATO-om može da nam šteti i pravi probleme u razvoju ekonomije i vladavine prava", rekao je Vučić.

On je rekao da će, čim se vrati iz predstojeće posjete Kini, zatražiti podršku NATO-a u opremi i znanju u vezi sa izbjegličkom krizom, prenijeli su beogradski mediji.

Vučić je dodao da NATO obučava vojne kadrove Srbije modernim tehnologijama i načinom rukovođenja, koji će tako biti spremni da najbolje brane svoju zemlju.

"Vreme je za saradnju, nakon 16 godina stalnog razvijanja mržnje i lošeg odnosa prema onima koji su iz našeg ugla počinili ne lepe stvari, dok je iz njihovog ugla to malo drugačije", rekao je Vučić.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.