Saradnja Srbije i NATO izvanredna

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 14.Feb.2011, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Srbije i NATO izvanredna

BEOGRAD - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić izjavio je da odluka da Beograd u junu bude domaćin redovne godišnje konferencije NATO-a i partnerskih zemalja predstavlja priznanje državi i Vojsci Srbiji za dostignut nivo transformacije.

"Naša država ima izvanrednu saradnju sa NATO i partnerskim zemljama", rekao je Miletić za RTS i dodao da je potvrda tome i strategijska, partnerska >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << konferencija, kojoj će prisustvovati 69 delegacija.

Miletić je istakao da se reforme u našim oružanim snagama nastavljaju i objasnio da će, iako je od 1. januara Vojska Srbije zvanično profesionalna, reforme bite nastavljene.

"Nama poslovi na reformi vojske i dalje predstoje. Predstoji nam dalja obuka i priprema jedinica da na profesionalan način mogu izvršavati sve misije i zadatake", rekao je Miletić i dodao da je Srbija zbog ekonomske situacije u popriličnom zaostatku kada je u pitanju modernizacija vojske.

On je kazao da ne poznaje ni jednu vojsku u kojoj se ne sprovode određeni reformski procesi, jer svi teže poboljšanju organizacije, unapređenju rada i što većoj i boljoj efikasnosti.

Miletić je istakao i da je pozicija vojske kao institucije u društvu daleko povoljnija nego što je to bilo nekoliko godina unazad i kao primer naveo broj prijavljenih za školovanje u vojnim školama, rad u vojsci, kao i broj kandidata za profesionalne vojnike.

On je naglasio i da materijalni položaj vojske nije poboljšan u odnosu na prethodnu godinu i dodao da se problemi, kada su u pitanju stanovi, rešavaju.

Bombardovali im zemlju...a oni ovako...

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.