Samoubistvo ambasadora Srbije u NATO

Izvor: Politika, 05.Dec.2012, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoubistvo ambasadora Srbije u NATO

BEOGRAD – Ambasador Srbije pri NATO-u Branislav Milinković tragično je preminuo u 52. godini u Briselu, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova.

Ambasador Milinković bio je ugledan diplomata i pravnik. Službovao je u Beču i Briselu. Ostaje u sećanju svojim kolegama kao vrsni diplomata, svestrani intelektualac i plemenit čovek, navodi se u saopštenju.

Beogradski mediji izveštavaju da je Milinković >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sinoć izvršio samoubistvo na aerodromu u Briselu skočivši s parkinga na očigled pomoćnika ministra spoljnih poslova Srbije Zorana Vujića. Milinković je iza sebe ostavio sina i suprugu koju je vest zatekla u Dablinu odakle se odmah uputila u Brisel, pišu mediji.

Pre nego što je imenovan za ambasadora pri NATO, dr Branislav Milinković je u Beču bio ambasador Srbije i Crne Gore pri Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), a potom specijalni izaslanik pri sedištu alijanse NATO. U zvanje izvanrednog i opunomoćenog ambasadora pri NATO postavljen odlukom vlade 3. avgusta 2009. godine. Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije naknadno će saopštiti datum komemorativnog skupa i sahrane.

Tanjug

objavljeno: 05.12.2012.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Dačić: Ambasador Srbije pri NATO izvršio samoubistvo

Izvor: Večernje novosti, 05.Dec.2012

BEOGRAD - Ambasador Srbije pri NATO-u Branislav Milinković tragično je preminuo u 52. godini u Briselu, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova. Ambasador Milinković bio je ugledan diplomata i pravnik. Službovao je u Beču i Briselu. Ostaje u sećanju svojim kolegama kao vrsni diplomata,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.