Samardžić: Bajden će tražiti da Srbija uđe u NATO

Izvor: Politika, Beta, 20.Maj.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samardžić: Bajden će tražiti da Srbija uđe u NATO

Više stranaka i nevladinih organizacija organizovale su juče skup u centru Beograda i delile su letke u znak protesta zbog dolaska potpredsednika SAD Džozefa Bajdena, prenosi agencija Beta.

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić izjavio je da je siguran da Bajden dolazi u Beograd kako bi tražio da Srbija uđe u NATO.

„Siguran sam da je to glavna njegova misija. To bi bio vrhunac poniženja Srbije, da na taj način prizna da su Amerika >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i NATO bili u pravu što su nas bombardovali”, kazao je on na skupu kod „Ruskog cara”, gde je bila i izložba fotografija o stradanju srpskog naroda za vreme bombardovanja.

Samardžić je podsetio da je Bajden ostao zabeležen po „srbomrzačkim izjavama” i da je bio među najeksponiranijim ljudima koji su pozivali SAD i svet da okrenu leđa Srbiji, bombarduju je i nasilno joj oduzmu deo teritorije i da bi bio red da se zbog toga izvini. A ako to sam ne učini bio bi red da ga predsednik Tadić na to podseti.

U znak protesta zbog Bajdenovog dolaska SRS je u svih 17 beogradskih opština delio letke o tome „šta je Bajden izjavljivao o Srbima i srpskome narodu”. Radikali su povodom Bajdenovog dolaska izrazili „gnušanje i prezir prema kvislinškoj vlasti Demokratske stranke Borisa Tadića, koja s crvenim tepihom i uz najviše državne počasti u goste prima osvedočenog srbomrsca i najvećeg šiptarskog lobistu”.

--------------------------------------------------------------------------

Uhapšen zbog pretnji Bajdenu

Garda „Cara Lazara” saopštila je da je njihov komandant Hadži Andrej Milić uhapšen juče oko 16 časova, zbog pretnji da će oboriti avion Džozefa Bajdena, potpredsednika SAD.

[objavljeno: 20/05/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.