ŠVEĐANI IZAŠLI NA ULICE GETEBORGA: Ni vojnik, ni puška, ni kruna za vojsku NATO-a

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2023, 21:29

ŠVEĐANI IZAŠLI NA ULICE GETEBORGA: "Ni vojnik, ni puška, ni kruna za vojsku NATO-a"

Jasna poruka demonstranata

Sa transparentima "Ne NATO-u" i "Stop Aurora 23", oko 2.500 ljudi danas je u centru Geteborga demonstriralo protiv članstva Švedske u Severnoatlantskoj alijansi.

Demonstranti su pozvali na privrženost tradicionalnoj spoljnopolitičkoj liniji zemlje i očuvanje neutralnosti, uzvikujući parole "Ni vojnik, ni puška, ni kruna za vojsku NATO-a", prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << list ''Geteborg posten''.

- Apsolutno ne želimo da se pridružimo ovom ratu supersila koji se vodi između SAD, Kine i Rusije, gde postajemo samo vazalna država u političkoj igri velikih sila - rekao je Gunel Berže, demonstrant i jedan od organizatora Geteborškog mirovnog komiteta.

Prema saopštenju policije, protesti su protekli mirno, a okupljanje je poremetilo rad dve linije javnog prevoza.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.