ŠVEDSKI BEG OD NATO-a?! Obaveštajci iz Stokholma došli do važnih podataka o Radničkoj partiji Kurdistana

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2023, 19:35

ŠVEDSKI BEG OD NATO-a?! Obaveštajci iz Stokholma došli do važnih podataka o Radničkoj partiji Kurdistana

Finska sada ima daleko "čistiju" situaciju za članstvo u NATO-u

Obaveštajna služba Švedske saopštila je da se Radnička partija Kurdistana/Jedinica narodne zaštite (PKK/YPG), koju Turska, EU i SAD smatraju terorističkom, finansira u toj zemlji, objavila je Anadolija.

Zamenica šefa odeljenja švedske obaveštajne službe za borbu protiv terorizma Suzana Trehorning izjavila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je za državnu televiziju da PKK/YPG pribavlja značajna finansijska sredstva u Švedskoj.

- Neću govoriti o iznosu, ali mogu da kažem da teroristička organizacija Radnička partija Kurdistana pribavlja značajno finansije u našoj zemlji - rekla je ona. Navodeći da se neprestano radi na identifikaciji ljudi koji su stvarno počinili zločine, Trehorning je kazala da su prošle nedelje uhvatili osobu koja je sa radnog mesta skupljala priloge za tu grupu.

Glavni švedski pregovarač za članstvo u NATO-u Oskar Stenstrem izjavio je krajem januara rekao da se, za razliku od Finske, iz Švedske više finansira Radnička partija Kurdistana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.