Izvor: Blic, 10.Jul.2023, 23:54

SUTRA POČINJE DVODNEVNI NATO SAMIT U VILNJUSU Glavna tema sastanka zahtev Ukrajine o pridruživanju Alijansi

Lideri zemalja članica NATO-a sutra će se okupiti u Vilnjusu na dvodnevnom samitu Alijanse tokom kog će se pozabaviti širokim spektrom pitanja, a glavna tema će biti na koji način će članice odgovoriti na zahtev Ukrajine o pridruživanju NATO-u. Pored toga, zvaničnici članica NATO-a pozabaviće se i pitanjem članstva Švedske, čemu se protivi Turska, a svoje rezerve ima i Mađarska.
Pogledaj vesti o: NATO skup,   Rat u Ukrajini,   Turska

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden i Zelenski će se sastati na samitu u Viljnjusu: Glavna tema - budućnost Ukrajine i njen zahtev da postane članica NATO

Izvor: Blic, 11.Jul.2023, 00:35

Američki predsednik Džo Bajden će se u sredu, na samitu NATO-a u Vilnjusu, sastati sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim, potvrdio je za CNN neimenovani zvaničnik.

Nastavak na Blic...

Stoltenberg: NATO će na samitu reći da Ukrajina može da bude članica u budućnosti

Izvor: 24sedam.rs, 11.Jul.2023

Dvodnevni samit NATO-a u Vilnjusu počeo je danas, a glavna tema biće Ukrajina, kao i pristupanje Švedske Alijansi

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.