SUKOB MOŽE SVAKOG TRENUTKA ZAKUCATI NA NAŠA VRATA NATO pozvao članice da budu spremne za rat i da jačaju kolektivnu odbranu

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2023, 19:25

"SUKOB MOŽE SVAKOG TRENUTKA ZAKUCATI NA NAŠA VRATA" NATO pozvao članice da budu spremne za rat i da jačaju kolektivnu odbranu

Bauer je kazao da će veća integracija vojnog planiranja na NATO i nacionalnom nivou omogućiti Alijansi da osigura da sve zemlje deluju zajedno.

Šef Vojnog komiteta NATO, admiral Rob Bauer, smatra da zemlje Alijanse u svakom trenutku treba da budu spremne za eventualni sukob, te je stoga neophodno dalje jačati kolektivnu odbranu.

- Moramo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biti spremni na činjenicu da sukob može svakog trenutka zakucati na naša vrata... Vojne službe NATO prate sve agresivniji obrazac ponašanja Rusije. Zajedno smo postigli najznačajnije jačanje od Hladnog rata, ali ovaj rad je nije završen - rekao je Bauer na konferenciji za novinare nakon sastanka Komiteta na nivou načelnika štabova.

On je dodao da će veća integracija vojnog planiranja na NATO i nacionalnom nivou omogućiti Alijansi da osigura da sve zemlje deluju zajedno.

- Integracija vojnog planiranja na NATO i nacionalnom nivou omogućiće nam da postignemo ono što simbolizuje zastava NATO-a, zajedno ćemo se voditi jednim kompasom - rekao je Bauer.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.