STOLTENBERG SE HITNO OGLASIO: Otkrio detalje razgovora sa Erdoganom, OVO je bila glavna tema

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2022, 18:02

STOLTENBERG SE HITNO OGLASIO: Otkrio detalje razgovora sa Erdoganom, OVO je bila glavna tema

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da je sa turskim predsednikom Erdoganom razgovarao o zahtevima Švedske i Finske za članstvo u NATO.

Stoltenberg je na društvenim mrežama objavio da je imao telefonski razgovor sa Erdoganom.

Ističući da je Turska važan saveznik, Stoltenberg je rekao da je sa Erdoganom razgovarao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o politici otvorenih vrata NATO-a i zahtevima Švedske i Finske za članstvo u alijansi.

Spoke with President @RTErdogan of our valued Ally #Turkey on the importance of #NATO’s Open Door and the membership applications by #Finland & #Sweden. We agree that the security concerns of all Allies must be taken into account and talks need to continue to find a solution.

— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) May 21, 2022

- Slažemo se da treba uzeti u obzir bezbednosne brige svih saveznika i nastaviti razgovore kako bi se pronašlo rešenje - rekao je Stoltenberg.

Predviđeno je da visoki predstavnici Finske i Švedske narednih dana posete Tursku kako bi u Ankari obavili zvanične razgovore o pitanju procesa njihovog pridruživanja NATO-u.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.