Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2023, 17:47

STOLTENBERG POSLE SASTANKA SA ERDOGANOM: Prvi čovek NATO o članstvu Švedske u alijansi - spomenuo i OVAJ datum

Turska i Mađarska su i dalje jedine NATO članice koje nisu odobrile članstvo Švedske u toj vojnoj alijansi

Zvaničnici Turske, Švedske i Finske sastaće se u nedelji koja će početi 12. juna radi daljih razgovora o kandidaturi Švedske za članstvo u NATO-u, saopštio je danas generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

- Radujem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se tome da što pre završimo priču oko članstva Švedske u NATO-u - rekao je Stoltenberg nakon sastanka sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Istanbulu.

Prvi čovek NATO-a takođe je naglasio da je Švedska ispunila obaveze dogovorene sporazumom koji je prošle godine potpisala sa Turskom i Finskom.

- Švedsko članstvo će tu zemlju učiniti bezbednijom, a NATO i Tursku jačima - poručio je Stoltenberg, prenosi švedska TV4.

Turska i Mađarska su i dalje jedine članice NATO-a koje nisu odobrile članstvo Švedske u toj vojnoj alijansi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.