Izvor: Blic, 11.Feb.2024, 17:28

STOLTENBERG ODGOVORIO TRAMPU: U slučaju napada na NATO usledio bi jak odgovor

Svaki nagoveštaj da NATO saveznice neće braniti jedna drugu podriva bezbednost Alijanse i dovodi američke i evropske vojnike u rizik, rekao je danas generalni sekretar te organizacije Jens Stoltenberg, nakon što je bivši američki predsednik Donald Tramp poručio da ne bi štitio države koje ne plaćaju svoje obaveze i da bi "ohrabrio" Rusiju da ih napadne.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Poljski premijer: Tramp je donekle u pravu, Evropa ne sme da se oslanja na SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Feb.2024

Poljski premijer Donald Tusk izjavio je danas da je bivši američki predsednik Donald Tramp u pravu (povodom izjave da NATO neće braniti članove koji otežu sa njegovim finansiranjem) "zato što Evropa ne sme da se oslanja na dobru volju SAD da je brani, jer će to pre ili kasnije završiti katastrofom".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.