STIŽE 4.000 NATO VOJNIKA! Plan Nemačke - stacionirati i tako sačuvati istočno krilo, strah od Rusa sve veći (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2023, 13:56

STIŽE 4.000 NATO VOJNIKA! Plan Nemačke - stacionirati i tako sačuvati istočno krilo, strah od Rusa sve veći (FOTO)

Strah od Rusa sve veći-

Nemačka planira da stacionira dodatnih 4.000 vojnika u Litvaniji kako bi pomogla da se osigura istočno krilo NATO-a, rekao je danas nemački ministar odbrane Boris Pistorijus.

- Nemačka je spremna da trajno stacionira snažnu brigadu u Litvaniji - rekao je Pistorius u Vilniusu, glavnom gradu Litvanije. Potrebno je da se izgrade objekti za smeštaj vojnika, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je nemački ministar odbrane.

Litvanija je više puta pozvala Nemačku da postavi borbene snage u zemlju koja se graniči s ruskom enklavom Kalinjingradom. Nemačka se obavezala u junu prošle godine da će imati potpuno spremnu brigadu za obranu Litvanije u slučaju napada.

Ali Berlin se do sad opirao trajnom stacioniranju većine brigade u Litvaniji, insistirajući na tome da se vojnici mogu brzo rasporediti iz baza u Nemačkoj.

U gradiću Rukli u Litvaniji trenutno se nalazi samo zapovedno mesto brigade sa oko 20 nemačkih vojnika. Ostali ostaju na raznim lokacijama u Nemačkoj. Druge nemačke snage nalaze se u Litvaniji kao deo borbene skupine NATO-a koju predvodi Nemačka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.