ŠTA VI U STVARI HOĆETE?! Vučić o vojnoj vežbi Platinasti vuk: Nema nikakvih zakulisnih igara i prevara, nećemo ni u NATO, niti u neki istočni savez

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2023, 16:29

"ŠTA VI U STVARI HOĆETE?!" Vučić o vojnoj vežbi "Platinasti vuk": Nema nikakvih zakulisnih igara i prevara, nećemo ni u NATO, niti u neki istočni savez

Predsednik Aleksandar Vučić ponovio je danas da je Srbija vojno neutralna i da neće menjati tu svoju poziciju, dodajući da neće ulaziti niti u NATO, niti u neki istočni savez.

Odgovarajući na pitanje novinara zašto je veliku pažnju u javnosti izazvala vojna vežba "Platinasti vuk", u kojoj učestvuju Vojska Srbije, Vojska SAD i još 10 država, Vučić je rekao da je to sedma takva vežba.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />- Šta vi u stvari hoćete, da vi jednoj suverenoj i nezavisnoj zemlji određujete kada će da drži vežbu. Te vežbe našim vojnicima donose nova znanja, te vežbe našim vojnicima donose bolju borbenu gotovost, svakako to znači poboljšanje kapaciteta naše vojske. Uvek naučite nešto od partnerskih armija, uvek vidite kako to ide, ne vidim šta je problem posebno što je naša politika jasna - rekao je Vučić novinarima u Raški.

On je istakao da je Srbija vojno neutralna i da svoju poziciju vojne neutralnosti neće da menja.

- A onda će da kažu što ne držiš sa drugima? Pa, čekaj, ti drugi su u ratu, ajde sačekajte da završe bar rat, pa ćemo to da radimo i sa njima, ali mi nećemo da idemo u NATO. I ne krijem to, nema nikakvih zakulisnih igara i prevara i ne znam čega. Ne, nećemo u NATO, nećemo ni u jedan vojni savez, ni u onaj istočni, nećemo nigde. Hoćemo sami da čuvamo svoju zemlju i svoje nebo - kazao je Vučić.

Još jednom je pozvao građane da 22. aprila u Batajnici prisustvuju prikazu vojnog naoružanja, opreme i municije.

- Da svi vide šta naše fabrike u Srbiji proizvode i da kažem tim radnicima da oni ne brinu za svoj posao. Mi ćemo nastaviti da izvozimo svoje oružje svuda po svetu u skladu sa međunarodno pravnim pravilima i zakonima, jer naš je cilj da zarađujemo novac i naš je cilj da njihove porodice i njihove familije mogu da žive - rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.