SPO predvodnik evropske desnice

Izvor: RTS, 20.Feb.2010, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO predvodnik evropske desnice

Srđan Srećković rekao da je Srpski pokret obnove je jedina stranka u Srbiji koja može da predvodi evropsku desnicu. Ne mogu oni koji su samo deklarativno za EU, a protiv NATO-a da budu evropska desnica, naglasio Srećković.

Ministar za dijasporu i potpredsednik Srpskog pokreta obnove Srđan Srećković, izjavio je da je ta stranka jedina u Srbiji koja može da predvodi evropsku desnicu.

Srećković je naglasio da ne mogu oni koji su samo deklarativno za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropsku uniju, a protiv NATO-a i koji još nemaju politički program da budu evropska desnica.

"I Evropska unija i NATO su projekti evropskih desničara i zato modernizovan Srpski pokret obnove mora biti tačka okupljanja prozapadnih, reformskih i konzervativnih organizacija", istakao je Srećković.

Srećković je izjavio da je 2010. godina prekretnica za SPO koji planira reorganizaciju, modernizaciju i definisanje buduće strategije.

Potpredsednik SPO je naveo da je uveren da će ta stranka kao nosilac desnog bloka dati veliki doprinos modernizaciji Srbije, na šta, kao je naglasio, obavezuje i dvadesetogodišnja istorija stranke.

Srećković je ukazao da isti državni i istorijski razlozi koji su pre dvadeset godina doveli do osnivanja SPO postoje i danas, jer kako je rekao nije završena borba za ekonomski jaku, bezbednosno sigurnu i politički uticajnu, modernu Srbiju koja je lider u regionu i faktor stabilnosti.

"Devedesete godine na prvim višestranačkim izborima tražili smo da se Srbija oslobodi antidemokratske i antidržavne ideologije komunizma, a danas tražimo da se Srbija okrene budućnosti", ocenio je potpredsednik SPO.

Srećković je napomenuo da bi Srbija za saveznike trabalo da ima najmoćnije zemlje sveta kako bi na taj način imala međunarodni kredibilet da posle "godina nacionalnih poraza, ponovo legitimizuje državne i nacionalne interese za koje se može izboriti samo ako se privredno razvija i ako postane atraktivna za strane investitore".

SPO je osnovan 14. marta 1990. godine u Beogradu udruživanjem Srpske narodne obnove i Srpskog slobodarskog pokreta, a u dve decenije koliko je na političkoj sceni, predvodio je nekoliko protesta protiv vlasti Slobodana Miloševića.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.