ŠOS koji se bavi pitanjima stabilnosti, prosperiteta, ne može se porediti sa NATO-om

Izvor: Vostok.rs, 10.Maj.2023, 20:23

ŠOS koji se bavi pitanjima stabilnosti, prosperiteta, ne može se porediti sa NATO-om

 
Šangajska organizacija za saradnju (ŠOS) je uključena u rešavanje pitanja koja se tiču regionalne stabilnosti i razvoja; to nije vojni blok i stoga se ne može porediti sa NATO-om, izjavio je u sredu generalni sekretar ŠOS-a Džang Ming.
„Želeo bih danas da istaknem da je glavni cilj ŠOS-a saradnja, i to se u potpunosti odražava u nazivu naše organizacije. Zato nikada nećemo porediti ŠOS sa takvim organizacijama kao što je NATO“, izjavio je on na konferenciji za novinare posvećenoj rezultatima sastanka Saveta ministara spoljnih poslova ŠOS u Indiji. On je dodao da su napori ŠOS-a usmereni na obezbeđivanje mira, bezbednosti, stabilnosti, razvoja i prosperiteta u regionu. „ŠOS nije politički ili vojni blok“, ponovio je generalni sekretar. On je istakao da se ta organizacija uvek pridržavala principa nesvrstanosti, kao i odbijanja konfrontacije i ciljanja bilo koje treće strane. Sastanak Saveta ministara spoljnih poslova ŠOS-a održan je 5. maja u Goi na jugozapadu Indije, koja trenutno predsedava organizacijom.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.