SLOVAČKA POVLAČI SVOJE VOJNIKE IZ KFORA

Izvor: Kurir, 19.Nov.2010, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLOVAČKA POVLAČI SVOJE VOJNIKE IZ KFORA

KOSOVSKA MITROVICA - Poslednji slovački vojnici iz sastava Kfora napustiće Kosovo do kraja nedelje, najavljeno je iz Kfora. Slovačke trupe bile su u sklopu Kfora na Kosovu i Metohiji od septembra 1999. godine

KOSOVSKA MITROVICA - Poslednji slovački vojnici iz sastava Kfora napustiće Kosovo do kraja nedelje, najavljeno je iz Kfora. Slovačke trupe bile su u sklopu Kfora na Kosovu i Metohiji od septembra 1999. godine.

Komandant Kfora nemački general Erhard >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Biler izrazio je zahvalnost slovačkim vojnicima u ime NATO i Kfora na odličnom radu ističući da su radili u službi mira i bezbednosti svih ljudi u Pokrajini.

"Kfor odaje počast svim vojnicima Slovačke i nosi u sećanju 44 slovačka vojnika koja su poginula tokom obavljanja svoje dužnosti na Kosovu. Kao komandni general, zahvaljujem vam se u ime NATO i Kfora na vašem radu i posvećenosti u očuvanju mira", rekao je Biler.

Više od 2.000 slovačkih vojnika je učestvovalo u misiji Kfora tokom proteklih 11 godina. Učešće Slovačke u Kforu planirano je do septembra ove godine kao deo smanjivanja broja vojnika u Kforu. Oni su služili u glavnom štabu Kfora u Prištini.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.