SLIČAN SE SLIČNOM RADUJE: NATO ishvalio Albaniju, zajedno vežbaju odbranu od agresije

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2021, 15:29

SLIČAN SE SLIČNOM RADUJE: NATO ishvalio Albaniju, zajedno vežbaju odbranu od "agresije"

Vežba Difender-Evropa je godišnja multinacionalna vežba koju predvode SAD

NATO je započeo zajedničke vojne vežbe u Albaniji u kojima učestvuje više hiljada vojnika iz SAD i drugih zemalja u okviru prve vežbe takvog obima na Zapadnom Balkanu nakon Drugog svetskog rata, saopštio je danas američki vojni zvaničnik.

Kako je naveo pukovnik Džozef Skroka, "Albanija je vredan bezbednosni partner NATO od 2009. - kako na regionalnom tako i na globalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << planu", preneo je AP.

Operacije zajedničke logistike u okviru vežbe Difender-Evropa 21 biće održane u luci Draču. Od 26. aprila, američke trupe su raspoređene u još pet vojnih baza u Albaniji i ostaće tamo do 10. juna.

NATO has launched joint military exercises in Albania with thousands of military forces from the United States and other countries in the first such large-scale drills since World War II in the Western Balkans, a U.S. army official said https://t.co/ny8YiZrWqt

— Economic Times (@EconomicTimes) April 29, 2021

- Ova istorijska misija demonstrira našu sposobnost da budemo strateški bezbednosni partner na zapadu Balkana i u regionu Crnog mora - naveo je Skroka.

, odbrambenog je karaktera i fokusirana na odvraćanje agresije.

Oko 28.000 vojnika iz SAD i savezničkih i partnerskih snaga iz 26 zemalja sprovodiće gotovo istovremene operacije u više od deset zemalja, od Baltika i Afrike do regiona Crnog mora i Balkana.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.