SINOS: Kazne za one koji su naredili bombardovanje RTS-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2019, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SINOS: Kazne za one koji su naredili bombardovanje RTS-a

Sindikat novinara Srbije (SINOS) saopštio je danas da se ne sme zaboraviti dan kada je NATO bombom ubijeno na radnom mestu 16 medijskih radnika RTS-a i da počinioci tog zločina moraju biti kažnjeni.

"Taj ratni zločin označio je početak prakse nekažnjenih vojnih napada na medije i u drugim delovima sveta", ukazali su u saopštenju SINOS-a koji je potpisala predsednica tog sindikata Dragana Čabarkapa.

Oni podržavaju ocenu Hjuman Rajts Voča da je napad >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na zgradu i studio RTS-a bio namerni napad na civilni objekat, što ga čini ratnim zločinom.

Sindikat novinara Srbije se pridružuje Međunarodnoj i Evropskoj federaciji novinara i drugim medijskim organizacijama u zahtevu da mediji nikada ne smeju da budu legitimna meta u ratu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.