SAD upozorile Rusiju da obustavi razvoj novog raketnog sistema

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Okt.2018, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD upozorile Rusiju da obustavi razvoj novog raketnog sistema

Predstavnica SAD pri NATO Kej Bejli Hačison rekla je danas da Rusija mora da zaustavi razvoj novih projektila sposobnih da nose nuklearne bojeve glave i upozorila da bi SAD mogle da "eliminišu" taj sistem ako postane operativan.

NATO se brine da raketni sistem 9M729 krši Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa iz 1987. Taj sporazum iz vremena Hladnog rata zabranjuje čitavu jednu klasu oružja - krstareće rakete lansirane sa zemlje s dometom od 500 do 5.500 >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kilometara.

Hačison je rekla da je "vreme da Rusija sedne za sto i prestane s kršenjem (sporazuma)".

Prema njenim rečima, ako bi ruski raketni sistem "bio osposobljen za korišćenje" onda bi SAD "tragale za kapacitetima da eliminišu projektil koji može da pogodi bilo koju zemlju u Evropi i da pogodi SAD".
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

SAD PRETE RUSIJI: Zaustavite razvoj novih projektila da ih mi ne bi “eliminisali”

Izvor: Večernje novosti, 02.Okt.2018

Upozorenje uputila američka predstavnica pri Alijansi Kej Bejli Hačison. NATO se brine da raketni sistem 9M729 krši Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa iz 1987. Predstavnica SAD pri NATO Kej Bejli Hačison rekla je danas da Rusija mora da zaustavi razvoj novih projektila...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.