Izvor: Vostok.rs, 12.Jun.2012, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD prekidaju pregovore sa Pakistanom o povlačenju trupa

12.06.2012. -

Sjedinjene Američke Države su povukle svoje pregovarače, koji su vodili razgovore sa Pakistanom o otvaranju puteva koji povezuju Avganistan sa pakistanskom lukom Karači.

Odnos između dve zemlje se pogoršao, nakon što je u napadu američkih snaga greškom ubijeno, više od dvadeset pakistanskih vojnika na granici sa Avganistanom. SAD se nisu zvanično izvinile za smrt vojnika.

SAD optužuje Pakistan da daje avganistanskim militantima azil. Zvanični >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Islamabad negira ove navode. Pre nekoliko dana, NATO se dogovorio sa tri centralnoazijske zemlje o povlačenju vojne opreme iz Avganistana preko njihovih teritorija.

Izvor: Golos Rossii

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.