Ruski novinar GLEDAO NATO AGRESIJU, a sada je došao da ISPRIČA PRIČU: Ostavili su TOKSIČNO NASLEĐE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Mar.2019, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski novinar GLEDAO NATO AGRESIJU, a sada je došao da ISPRIČA PRIČU: "Ostavili su TOKSIČNO NASLEĐE" (VIDEO)

Pre dve decenije NATO je započeo svoju 78-dnevnu kampanju bombardovanja Jugoslavije

Ruski novinar Alek Mihailovič se vratio na Balkan kako bi se podsetio kako se dogodila intervencija i video od čega ljudi na Balkanu i dalje pate.

Prema njegovim svedočenjima, operacija NATO-a bila je kulminacija iz 1999. godine krvavog raspada Jugoslavije, koje je podelilo ceo region duž etničkih i verskih linija.

Novinar Mihailovič je bio u Srbiji kada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su krstareće rakete počele da udaraju u Novi Sad i druge velike gradove.

- Iako su je nazivali hirurškom humanitarnom intervencijom da bi se zaustavilo nasilje na Kosovu, u stvarnosti je to bila intervencija koja je ubila više civila nego vojnika i uništila civilnu infrastrukturu cele nacije - kaže Mihailovič i dodaje:

- Bilo je mnogo neželjenih posledica, od gađanja civilnog voza, pijace i kineske ambasade do zagađenja zemlje osiromašenim uranijom. Toksična supstanca se koristi za municiju koja probija oklop i smatra se da je to danas uzrok pojave raka. A Kosovo, područje podeljeno uz pomoć NATO-ovih udaraca, ostaje neprepoznato od strane velikog broja zemalja i ispostavilo se da je to obilato regrutno tle džihadističke grupe kao što je Islamska država - rekao je ruski novinar.

Ruski medij napravio je mini dokumentarni film o NATO bombardovanju Jugoslavije koji možete pogledati ispod:

Alek Mihailovič zaključio je tokom svoje posete je da etničke podele na Balkanu ne izgledaju manje ozbiljne nego što su bile.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dvadeset godina od NATO agresije nad Srbima: Preživeli smo AGRESORE I VASKRSLI DESET PUTA JAČI! (VIDEO/FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Mar.2019

Centralna manifestacija na dan sećanja na stradale u NATO bombardovanju, obeležena je u Nišu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, predstavnika vojske, crkve, diplomatskog kora, građana..Simboličnim puštanjem sirena za prestanak vazdušne opasnosti, završena...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.