Ruske vojne vežbe mogu biti paravan za nešto drugo

Izvor: B92, 11.Jun.2017, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ruske vojne vežbe mogu biti paravan za nešto drugo"

Velike ruske vojne vežbe najavljene u septembru mogle bi da budu "paravan" za druge vežbe ili stacioniranje vojnika na istočnom krilu NATO-a.

To je izjavio litvanski ministar odbrane Rajmundas Karoblis.

Karoblis, koji je prošle nedelje boravio u Vašingtonu da bi zatražio podršku i pomoć za baltičke zemlje uoči ruskih manevara, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjavio je Frans presu da podržava stalno prisustvo vojnika NATO-a u Litvaniji.

"Evropi je potrebno prisustvo i liderstvo SAD u oblasti odbrane kao što smo uvereni da smo i mi za SAD neophodni kao saveznici", rekao je litvanski ministar.

Na prošlogodišnjem samitu NATO u Varšavi, Alijansa je odlučila da rasporedi borbene snage u zemljama koje se graniče sa Rusijom i Belorusijom jer se baltičke države i Poljska plaše da bi posle ruskih vojnih akcija u Gruziji i Ukrajini mogle biti sledeća meta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Ruske vojne vežbe mogući paravan za stacioniranje na istočnom krilu NATO"

Izvor: RTS, 12.Jun.2017, 04:03

Litvanski ministar odbrane Rajmundas Karoblis ocenio je da bi velike ruske vojne vežbe najavljene u septembru mogle da budu "paravan" za druge vežbe ili stacioniranje vojnika na istočnom krilu NATO-a. . Karoblis, koji je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.