Rusija poslala čak 10 aviona na Estoniju

Izvor: Domino Magazin, 31.Jul.2015, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija poslala čak 10 aviona na Estoniju

Presreli ih Nato avioni (ponovo)

Tenzije na severu Evrope kulminiraju. Britansko Kraljevsko Vazduhoplovstvo je sada objavilo slike čak 10 ruskih aviona koje su presleli u blizini vazdušnog prostora Estonije.

Među njima su bila i četiri najbrža supersonična borbena aviona na svetu, Mig-31. Primećeno je i šest Su-34 aviona kao i dva Antonova An26.

Typhoon avioni Nato alijanse su preventivno poleteli iz baze Amari u Estoniji da bi ispratili >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << ruske letelice. Bliski susret je trajao čak 90 minuta.

Britanski avioni su podrška baltičkim zemljama, Estoniji, Litvaniji i Letoniji koje su u više navrata izrazile zabrinutost zbog agresivnog ponašanja ruske avijacije.

Stručnjaci britanske vojske smatraju da su ruski avioni po svemu sudeći izvodili određenu vežbu u regionu. Pogledajte fotografije koje su Nato piloti zabeležili u vazduhu:
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.