Rusija kritikuje NATO

Izvor: S media, 15.Apr.2011, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija kritikuje NATO

Akcijom u Libiji, NATO prekoračuje mandat Saveta bezbednosti UN, izjavio je danas u Belrinu spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, pozivajući da se nadje političko rešenje za krizu u toj afričkoj zemlji.

"Danas smo svedoci akcija koje u izvesnom broju slučajeva prekoračuju mandat Saveta bezbednosti UN", postavljen rezolucijom 1973, kazao je Lavrov >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << posle sastanka sa šefovima diplomatija zemalja članica NATO.

NATO prekoračio mandat!

"Smatramo da je važno da hitno predjemo na političku fazu i napredujemo ka političkom rešavanju krize u Libiji", dodao je on.

"U tom smislu, Rusija podržava inicijativu Afričke unije", kazao je ruski ministar, osudjujući "preteranu upotrebu vojne sile koja će voditi dodatnim civilnim žrtvama".

Kritike Savetu bezbednosti zbog Libije

Generalni sekretar Alijanse Anders Fog Rasmusen prethodno je rekao, rezimirajući zaključke sastanka NATO-Rusija, da je Moskva "jasno ukazala da je operacija Alijanse legitimna".

Rasmusen je ocenio kao "veoma pozitivnu" razmenu mišljenja Lavrova i 28 šefova dipomatija članica NATO.

Žestoke borbe u Libiji: NATO bombarduje Tripoli!

On je kazao da se operacija NATO odvija u potpunosti s odrednicama rezolucije 1973 Saveta bezbednosti UN, usvojene 17. marta u kojoj se "odobravaju sve neophodne mere za zaštitu civila".

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.