Rusija je spremna za rat

Izvor: B92, 18.Avg.2021, 18:41

"Rusija je spremna za rat"

Rusija je spremna za svaku vojnu pretnju, što joj daje ogromnu prednost nad SAD i državama NATO-a, napisao komentator Čarki Gao u članku za "Nešenel interest".

Po mišljenju Gaoa, Rusija održava i razvija praksu SSSR o suprotstavljanju hemijskoj, biološkoj, radiološkoj i nuklearnoj pretnji.

Kao primer, novinar je podsetio na komplet ruske prve pomoći AI-4. Ona predviđa prisustvo različitih protivradijacionih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i antibakterijskih sredstava, kao i protivotrova koji se mogu iskoristiti u slučaju hemijskog trovanja.

Gao je naglasio da ruske jedinice redovno treniraju primenu individualnih sredstava zaštite. Istovremeno, prema rečima novinara, u državama NATO-a ovakve obuke se krajnje retko izvode.

Različitim vrstama pretnji, kako u civilnoj odbrani, tako i u vojnim uslovima, mnogo manje se posvećuje pažnja. Ranije je američki istraživački centar RAND, blizak Pentagonu i vojnoj industriji SAD, objavio izveštaj "Velika strategija Rusije – retorika i realnost".

U njemu je izražena sumnja u ekonomski i vojni potencijal Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Komplet prve pomoći

Nastavak na B92...






Povezane vesti

AMERIKA PRIZNALA: Rusija ima ogromnu prednost nad SAD i NATO - spremni su za svaki rat!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2021

Rusija je spremna za svaku vojnu pretnju, što joj daje ogromnu prednost nad SAD i državama NATO-a, napisao komentator Čarki Gao u članku za "Nešnal interest"...Po mišljenju Gaoa, Rusija održava i razvija praksu SSSR o suprotstavljanju hemijskoj, biološkoj, radiološkoj i nuklearnoj pretnji. Kao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.