Rusija: Zapad nije izvukao pouku iz NATO agresije na SRJ

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2017, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Zapad nije izvukao pouku iz NATO agresije na SRJ

Rusija smatra da od momenta bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine međunarodna zajednica nije izvukla nikakve pouke, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri OEBS-u Aleksandar Lukaševič, a preneo Sputnik.

On je to rekao na zasedanju OEBS-a povodom godišnjice bombardovanja SR Jugoslavije.

"Nažalost, do danas nikakve pouke nisu izvučene nakon bombardovanja Jugoslavije. I dalje se primenjuje praksa dvostrukih standarda, kao i jednostranog tumačenja normi međunarodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prava. Nastavljaju se pokušaji mešanja u unutrašnja pitanja suverenih država, kako bi se nametnula samovolja po cenu urušavanja državnih sistema uz otvorenu primenu sile", rekao je on.

Kako se navodi, Lukaševič je napomenuo i da Moskva poziva sve svoje partnere da se zapitaju o simboličnom datumu koji predstavlja 24. mart 1999. godine.

"Neophodno je vratiti se na put izgradnje pouzdanog sistema evropske bezbednosti na osnovu principa nedeljivosti, ravnopravnosti i poštovanja interesa", zaključio je ruski diplomata.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"NATO nije izvukao pouku iz NATO agresije na SRJ"

Izvor: Blic, 24.Mar.2017

Rusija smatra da od momenta bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine međunarodna zajednica nije izvukla nikakve pouke, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri OEBS-u Aleksandar Lukaševič, a preneo Sputnik...On je to rekao na zasedanju OEBS-a povodom godišnjice bombardovanja SR Jugoslavije...- „Nažalost,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.