Izvor: Blic, 20.Mar.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rogozin: Hitan sastanak NATO-Rusija zbog Kosova možda 28. marta

Hitna neformalna sednica saveta Rusija-NATO na kojoj bi se raspravljalo o planovima SAD za slanje oružja Kosovu mogla bi biti održana 28. marta, rekao je danas ruski ambasador u NATO Dmitrij Rogozin u Briselu, preneo je Itar-Tas.

Rusija je zatražila sazivanje hitne sednice od generalnog sekretara NATO povodom odluke SAD da uputi vojnu pomoć Kosovu.

"Dati bivšim teroristima oružje za rat protiv terorizma >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u najmanju ruku je zanimljivo, ako ne i gore. Dobro je poznato da su oni koji su na vlasti na Kosovu dospeli na položaje kao organizatori i lideri OVK, koju mnoge države smatraju terorističkom organizacijom", rekao je Rogozin agenciji Interfaks.

Bela kuća je objasnila da je Bušovo odobravanje isporuke oružja Kosovu uobičajen proces u okviru uspostavljanja odnosa između dve zemlje.

Zvaničnici NATO rekli su da nisu upoznati sa bilo kakvim zahtevom Rusije u vezi održavanja sastanka saveta Rusija-NATO.

"Izveštaji o američkoj isporuci oružja Kosovu dolaze u trenutku kada međunarodne snage ne mogu da izađu na kraj sa izbijanjem nasilja. Ukoliko to oružje bude upotrebljeno protiv srpskih demonstranata, onda će se postaviti pitanje o odgovornosti pojedinih zemalja za eskalaciju konflikta", rekao je Rogozin.

"To oružje nije zbirka za kolekcionare, već će biti korišćeno i iz njega će se pucati", naveo je Rogozin i upozorio da bi takav potez mogao dovesti do novih terorističkih sukoba na Balkanu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.