Rogozin: Džejmse vreme je da se prekine sa raspirivanjem rusofobije

Izvor: Vostok.rs, 06.Maj.2019, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rogozin: Džejmse vreme je da se prekine sa raspirivanjem rusofobije

Direktor „Roskosmosa“ i bivši predstavnik Rusije u NATO-u u Briselu Dmitrij Rogozin začudio se zbog reči američkog admirala Džejmsa Stavridisa o novim sankcijama Rusiji i pozvao ga da prekine da zaoštrava situaciju u odnosima Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, prenose RIA Novosti.
„Jednom si mi rekao da si počeo da shvataš Rusiju. Očigledno, ovo shvatanje još nije završeno. Moj prijateljski savet Džejmse je: vreme je da se prekine sa raspirivanjem rusofobije i pogoršavanjem situacije u našim bilateralnim odnosima“, saopštio je Rogozin na Tviteru. My friendly advice to you, James, would be the following: it is time to stop inflaming Russophobia and aggravating the situation in our bilateral relations. Look at how the relations between @NASA and @roscosmos are maintained and developed in difficult political conditions. https://t.co/1Kfk3xwo4z
— Dmitriй Rogozin (@Rogozin) May 5, 2019 ​ On je dodao da ne može da shvati šta se desilo sa Stavridisom nakon njegovog odlaska u penziju, a posebno u kontekstu njegovih „otvorenih pregovora i prijateljskih susreta u Briselu i Bergenu“ sa Rogozinom. Direktor „Roskosmosa“ je podsetio da će se u Rusiji uskoro obeležavati Dan pobede i istakao da „naši očevi i majke nisu klečali pred pretnjom njihovog fizičkog uništenja“. Poredeći sadašnju situaciju sa situacijom od pre 75 godina, Rogozin je naveo da pokušaj da se Rusi „bace na kolena zabranama ruskim umetnicima i sportistima da posete Sjedinjene Američke Države“, „nije čak ni smešno“. ​„Pogledaj kako NASA i ’Roskomos‘ održavaju i razvijaju odnose u teškim političkim uslovima. Partnerstvo između SAD i Rusije je važno za ceo svet. Ti si talentovani vojskovođa i inteligentan čovek. Ti i američka politička klasa još uvek imate šansu da učinite svet boljim“, dodao je Rogozin i pozdravio Stavridisovu ženu Loru. Ranije je admiral američke vojske i bivši komandant snaga NATO-a u Evropi Džejms Stavridis u svom članku za časopis „Tajm“ pozvao na nove sankcije protiv Rusije do potpune zabrane ulaska Rusa u Sjedinjene Američke Države.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.