Roberts: Rusija i Kina isprovocirane na jačanje svog nuklearnog programa

Izvor: BKTV News, 07.Okt.2014, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roberts: Rusija i Kina isprovocirane na jačanje svog nuklearnog programa

Konstantna dejstva NATO, usmerena na širenje na Istok, zajedno sa odbijanjem SAD da prestanu sa mešanjem u unutrašnje poslove drugih država, predstavljaju pretnju za svetsku stabilnost i provociraju RF i Kinu da razvijaju svoj nuklearni program, smatra američki publicista i politikolog Pol Krejg Roberts, piše Glas Rusije.

Prema mišljenju Robertsa, američki političari nastavljaju sa politikom hladnog rata, a vojni >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << blok NATO nastavlja sa približavanjem ruskoj granici, uprkos postojećim dogovorima.
„Predsednik Klinton je 1999. godine pogazio dogovor koji je sa Moskvom potpisao Džordž Buš-senior i u NATO su primljene Poljska, Mađarska i Češka Republika. Buš-junior je „napravio budalu“ od svog oca i državnog sekretara Džejmsa Bejkera, kada je primio u NATO pribaltičke zemlje, Bugarsku, Rumuniju, Slovačku i Sloveniju. Moskva, sigurno, zna koliko vredi reč američkih predsednika“, piše Pol Krejg Roberts.
Politikolog kaže da je Rusija ionako okružena vojnim bazama SAD i NATO, a Vašington nastavlja sa širenjem alijanse, koristeći je za sopstvene geopolitičke interese i gazeći osnovne principe organizacije, navodi Glas Rusije.
Prema rečima Robertsa, dejstva Vašingtona provociraju odgovor Rusije i u takvim uslovima obnavljanje nuklearnog pariteta izgleda ka „očekivani odgovor“.
„SAD su još jednom pogazile data obećanja i rezultat toga će biti naoružavanje RF, stvaranje takvih interkontinentalnih balističkih raketa koje će biti sposobne da zaobiđu sve postojeće sisteme protivraketne odbrane“, smatra Roberts.
Osim toga, američki politikolog, ističe „naivnost“ dejstava Vašingtona povodom mešanja u interesne sfere Kine i smatra da „strateške nuklearne snage neće razvijati samo Rusija“.
„Odgovor Kine na „kobni“ plan Vašingtona da izgradi mrežu vojnih baza od Filipina do Vijetnama, je bio detaljan opis kako nuklearne snage Kine mogu napasti na Sjedinjene Države. Kina projektuje i balističke rakete novog tipa, ali američka obaveštajna služba čak i ne zna za to – oni su suviše zauzeti organizacijom protesta u Hongkongu“, dodao je Pol Krejg Roberts.
Izvor: Glas Rusije
The post Roberts: Rusija i Kina isprovocirane na jačanje svog nuklearnog programa appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Roberts: Vašington provocira RF da razvija nuklearni program

Izvor: Vostok.rs, 08.Okt.2014, 09:16

08.10.2014. -..Konstantna dejstva NATO, usmerena na širenje na Istok, zajedno sa odbijanjem SAD da prestanu sa mešanjem u unutrašnje poslove drugih država, predstavljaju pretnju za svetsku stabilnost i provociraju RF i Kinu da razvijaju svoj nuklearni program, smatra američki publicista i politikolog...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.