Renovirana Klinika za urologiju

Izvor: RTS, 24.Jul.2009, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renovirana Klinika za urologiju

Obnovljenu zgradu Klinike za urologiju u KBC "Dragiša Mišović" otvorio zamenik premijera Ivica Dačić. Vlada Češke uložila skoro dva miliona evra u rekonstrukciju, a Vlada Srbije i grad Beograd više od milion evra u nabavku opreme.

Zamenik predsednika Vlade Srbije Ivica Dačić otvorio je obnovljenu zgradu Klinike za urologiju u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović", koja je uništena u NATO bombardovanju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Klinika je jedna od najopremljenijih i najsavremenijih zdravstvenih ustanova za urologiju u Srbiji, rekao je Dačić novinarima naglasivši da je njeno puštanje u rad posle deset godina od velikog značaja za građane.

Reč je o zajedničkom projektu Vlade Češke, koja je donirala rekonstrukciju klinike, Ministarstva zdravlja Srbije i grada Beograda, koji je uložio značajna sredstva za nabavljanje savremene opreme.

"Ovaj događaj pokazuje da zajedno možemo da učninimo mnogo, znači i EU, u ovom slučaju Vlada Češke, republička vlada, gradska skupština, zajednički da rade u interesu građana. Sve treba da nas spaja jedna činjenica da je politika delatnost za opšte dobro svih građana", istakao je Dačić.

Rekao je da je pitanje zdravlja važno i sa bezbednosnog aspekta, "s obzirom na opasnosti koje prete Srbiji kad su u pitanju epdemije koje nailaze", kao i da je cilj vlade i drugih organa vlasti da se što više podigne nivo zdravstvenih usluga, što je u skladu sa približavanjem EU.

Dačić kaže da zdravstveni sistem u Srbiji ne sme biti prepušten tržištu.

"To je državna briga i mora da bude državna briga, to se ne sme prepustiti golom tržištu i stihijama koje iz toga proizilaze i mogućnosti da neki ljudi eventualno nemaju pravo na zdravstvenu zaštitu", istakao je Dačić.

Ambasador Češke Hana Hubačkova je oduševljena ovom renoviranom zgradom, istakavši da je  to jedan od najvećih projekata koji je ta zemlja realizovala u Srbiji.

Direktor KBC "Dragiša Mišović" Radoslav Šćepanović istakao je da je Klinika za urologiju najsavremenija institucija tog tipa u Srbiji i da će građanima pružati vrhunske usluge.

Direktor Klinike za Urologiju Miodrag Lazić je rekao da je Vlada Češke uložila skoro dva miliona evra u rekonstrukciju zgrade, a vlada i grad Beograd više od milion evra u nabavku opreme. Postignuti su vrhunski standardi, sobe su uglavnom dvokrevetne i trokrevetne i svaka ima sanitarni čvor.

Predsedik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić kaže da Beograd posebnu pažnju poklanja unapređenju zdravstvene zaštite i da je u poslednje dve godine u Kliničko-bolnički centar "Dr Dragiša Mišović" uloženo više od 250 miliona dinara.

On je kazao da će prioriteti politike gradske vlasti biti socijalna davanja i podizanje kvaliteta zdravstvene zaštite, kao i da će ove godine u sve gradske zdravstvene ustanove biti uloženo na desetine miliona evra.

Antić je najavio da će ove godine biti otvoren Dom zdrvlja u Mirijevu i nastavljeno investiranje u četiri kliničko-bolnička centra.

Prema njegovim rečima, Beograd će po kvalitetu zdravstvenog sistema postati lider u regionu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.