Ratne igre Rusije i NATO na Baltiku

Izvor: B92, 11.Jun.2020, 15:17

"Ratne igre" Rusije i NATO na Baltiku

Ruski borbeni avioni su danas imali vežbu iznad Baltičkog mora gde manevre ima i NATO, saopštila je danas ruska vojska.

Baltička flota Rusije je navela u saopštenju da je danas desetak njenih aviona Su-24, Su-27 i Su-30, uvežbavalo napad na ciljeve na moru.

Flota je navela da se njena vežba podudarila s vežbom NATO BALTOPS 2020 na Baltiku, ali se ne zna kolika je bila udaljenost među njima. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Odnosi Rusije i Zapada su opali na najniži nivo od "Hladnog rata" zbog ruske aneksije ukrajinskog Krimskog poluostrva, podrške Moskve separatistima na istoku Ukrajine, i drugih spornih pitanja.

Moskva je više puta izrazila zabrinutost zbog razmeštanja snaga NATO u blizini ruske granice, što opisuje kao pretnju svojoj bezbednosti, a obe strane razmenjuju optužbe zbog priređivanja manevara.

SAD i druge članice NATO često navode da ruski borbeni avioni ugrožavaju njihove, što Moskva negira.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.