Raspirivanje antiruske histerije

Izvor: B92, 26.Okt.2021, 19:16

"Raspirivanje antiruske histerije"

NATO nastavlja da militarizuje Ukrajinu, upozorila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Istakla da Severnoatlantska alijansa već ima razmeštene snage na desetak lokacija u Ukrajini.

"Raspirivanje antiruske histerije je korisno za zemlje članice NATO, koje pod izgovorom da postoji tobožnja pretnja od Rusije, vrše aktivnu vojnu asimilaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajine. Na osnovu brojnih procena, tvrdimo da su NATO snage raspoređene na desetak lokacija u Ukrajini", predočila je Zaharova, prenosi TAS.

Ona je ukazala da je u toku izgradnja još dva vojna objekta Severnoatalntske alijanse, jednog u Očakovu, a drugog u Iliječevsku, koji bi trebalo da budu baza za strateške bombardere NATO.

Zaharova je upozorila da se tako Ukrajina postupno militarizuje, a vojna infrastruktura NATO napreduje i približava se ruskim granicama, što, kako je upozorila, neće doprineti stabilnost Ukrajine niti mirnom rešenju konflikta u Donbasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaharova: NATO nastavlja da militarizuje Ukrajinu

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Okt.2021

​MOSKVA - NATO nastavlja da militarizuje Ukrajinu, upozorila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova i istakla da sjevernoatalntska alijansa već ima razmještene snage na desetak lokacija u Ukrajini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.