Rasmusen danas na Kosovu

Izvor: S media, 21.Maj.2010, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasmusen danas na Kosovu

Severnoatlantski savet sa generalnim sekretarom NATO Andersom Fog Rasmusenom na čelu, posetiće danas KFOR, kako bi se iz "prve ruke" uverio u poboljšanje bezbednosne situacije na Kosovu.

U tome će im pomoći komandant KFOR-a general potpukovnik Markus Bentler, koji će delegaciju NATO-a informisati o trenutnoj situaciji na Kosovu.

Od Rasmusena se pre svega očekuje da potvrdi i objasni planove NATO-a >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na Kosovu do kraja ove godine.

Naime, vrhovni komandant združenih snaga NATO-a admiral Džejms Stavridis je pre dva dana najavio novo smanjenje medjunarodnih vojnih snaga na Kosovu.

Broj medjunarodnih vojnika bi mogao da bude smanjen na pet hiljada. Situacija na Balkanu "nije savršena, ali ide u dobrom smeru", ocenio je Stavridis u kontekstu mogućeg reduciranja broja NATO vojnika na Kosovu.

Ove godine broj vojnika KFOR-a je već smanjen na 10 hiljada.

Generalni sekretar NATO je rekao da će svakom smanjenju broja vojnika prethoditi detaljna analiza bezbednosne situacije na terenu, da bi se obezbedilo da to nema negativne posledice na Kosovo ili region.

Pored Rasmusena na Kosovo danas dolazi i presedavajući Vojnog komiteta NATO, admiral Djanpaolo di Paola i komandant Komande združenih savezničkih snaga u Napulju admiral Mark Ficdžerald.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Generalni sekretar NATO na Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2010

PRIŠTINA - Severnoatlantski savet sa generalnim sekretarom NATO Andersom Fog Rasmusenom na čelu, posetiće danas KFOR, kako bi se iz "prve ruke" uverio u poboljšanje bezbednosne situacije na Kosovu...U tome će im pomoći komandant KFOR-a general potpukovnik Markus Bentler, koji će delegaciju NATO-a...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.