Rasmusen: NATO vidi CG u tom savezu

Izvor: B92, 16.Okt.2013, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasmusen: NATO vidi CG u tom savezu

Brisel -- Generalni sekretar NATO-a Anders fon Rasmusen istakao, nakon razgovora s crnogorskim predsednikom, da NATO vidi Crnu Goru u budućnosti u tom savezu.

"Mi vidimo budućnost Crne Gore u evroatlanskoj porodici i odlučni smo da joj pomognemo na tom putu", kazao je Rasmusen.

On je dodao da je Crna Gora važan partner za Alijansu i država kandidat za članstvo u NATO-u. Rasmusen je pohvalio kontinuirane napore za pridruživanje Crne Gore NATO-u i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropskoj uniji i čestitao Crnoj Gori na sprovedenim reformama.

Ohrabrujem Crnu Goru da nastavi da rešava izazove koje smo zajedno identifikovali u Akcionom planu za članstvo – jačanje vladavine prava, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, pronalaženje sredstava za modernizaciju oružanih snaga i ukazivanje javnosti na važnost evroatlanskih integracija“, kazao je generalni sekretar NATO-a.

On se zahvalio Crnoj Gori za učešće u misiji ISAF u Avganistanu.

Filip Vujanović je izrazio spremnost Crne Gore da nastavi sa aktivnostima u cilju što skorijeg članstva u NATO-u. On smatra da će se Crna Gora iz meseca u mesec sve više približavati Alijansi.

“Nastavićemo da budemo u mirovnim misijama, posebno u Avganistanu”, kazao je Vujanović.

Crna Gora je sada u Akcionom planu za članstvo, koji se smatra predvorjem punopravnog članstva u Severnoatlanskoj alijansi.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rasmussen: NATO vidi Crnu Goru kao budućeg člana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Okt.2013

Glavni tajnik  NATO savez  Anders Fogh  Rasmussen istaknuo je  nakon razgovora s crnogorskim predsjednikom da Alijansa  vidi Crnu Goru kao svog člana. “Mi vidimo budućnost Crne Gore u euroatlanskoj obitelji i odlučni smo da joj pomognemo na tom putu”, kazao je Rasmussen. On je ohrabrio ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Rasmusen: Budućnost CG u NATO

Izvor: B92, 16.Okt.2013

Brisel -- Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen izjavio je danas da budućnost Crne Gore vidi u tom savezu...Rasmusen je tokom susreta sa crnogorskim predsednikom Filipom Vujanovicem u Briselu kazao da je NATO "odlučan da pomogne" Crnoj Gori na putu ka "evroatlanskoj porodici", preneo je kabinet...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.