RUSIJA ŽESTOKO ODGOVORILA SEKRETARU NATO! Što Stoltenberg ne pomenu Klintona i Solanu i bombardovanje SRJ?

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Apr.2019, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSIJA ŽESTOKO ODGOVORILA SEKRETARU NATO! Što Stoltenberg ne pomenu Klintona i Solanu i bombardovanje SRJ?

Porparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova nazvala je "glupom izjavom" reči generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, koji je stavio u isti koš Josifa Staljina i Adolfa Hitlera.

- Želela bih da komentarišem izjavu gospodina Stoltenberga. Govoreći u američkom Kongresu on je stavio Hitlera, DAEŠ i Staljina u isti koš i rekao da Staljina nije bilo moguće obuzdati. Pokušao je da izgradi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << neki apsurdni, logički istorijski lanac. Predstavnici Ministarstva spoljnih poslova već su komentarisali ovu izjavu. Ona čak nije ni toliko neumesna, samo je glupa izjava - rekla je Zaharova na brifingu.

Ona je naglasila da je norveški narod "visoko ocenio doprinos Crvene armije i rukovodstva Sovjetskog Saveza u oslobađanju ove zemlje".

- Mislim da su svi oni loše obrazovani. Mislim da je u tome problem. To je, usput budi rečeno, veliki mit o zapadnom obrazovanju. To sada vidimo na primeru Velike Britanije, pa i uopšte mnogi zapadni političari se odlikuju apsurdnim i glupim izjavama koje nemaju nikakve veze sa činjenicama - ocenila je Zaharova.

Ona je dodala da je Crvena armija "oslobodila severni region Norveške, Istočni Finmark, od fašističkih osvajača".

Zaharova je navela da se Stoltenberg, u svom govoru pred američkim Kongresom, nije setio američkog predsednika Bila Klintona i bivšeg generalnog sekretara NATO-a Havijera Solane, koji su predvodili bombardovanje Jugoslavije, kao i "ulogu NATO-a" u Libiji.

- Već sam govorila o o Bušu, Iraku, o stotinama hiljada ljudi koji su poginuli u Iraku… Gospodin Stoltenberg takođe nije ništa rekao o Bušu, ni jednu reč, a trebalo je. Za sve ovo krivim loše obrazovanje - zaključila je ona.

Ranije je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, govoreći pred američkim Kongresom, izjednačio terorističku grupu DAEŠ, Adolfa Hitlera i Josifa Staljina. Prema njegovim rečima, "sloboda ima neprijatelje i potrebno ih je obuzdavati". On je objasnio da "ako obuzdavanje ne radi, potrebno je boriti se - Hitler nije mogao da se zaustavi mirnim protestima, Staljina nije bilo moguće obuzdati rečima, a DAEŠ nije mogao da se pobedi dijalogom".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.