RUSIJA JE HTELA U NATO Karlson otkrio nove, ŠOKANTNE detalje razgovora sa Putinom

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2024, 23:37

"RUSIJA JE HTELA U NATO" Karlson otkrio nove, ŠOKANTNE detalje razgovora sa Putinom

"Sedite u saunu sat vremena i razmislite o tome."

Nakon dvosatnog intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi, američki novinar Taker Karlson kazao je da je sa Putinom imao nezvanični razgovor nakon što je njihov intervju završen. On, međutim, nije želeo da otkrije o čemu su pričali.

Karlson je rekao da je Putin izgleda voljan da pregovara sa Zapadom i o okončanju ukrajinskog sukoba i o novom odnosu snaga u svetu.

- Diplomatija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je umetnost kompromisa i skoro svi "osim možda Sjedinjenih Država tokom unipolarnog perioda" to razumeju. Ali, iako Putin želi da se sukob okonča, njegova pozicija će se samo jačati što duže bude trajao - rekao je Karlson.

Jedno od najvećih otkrića u intervjuu za Karlsona bilo je da je Rusija zatražila da se pridruži NATO-u – i dok je tadašnji predsednik SAD Bil Klinton delovao kao da je za to, njegovi pomoćnici su se suprotstavili toj ideji i ona je na kraju propala.

Pošto je čitava poenta NATO-a bila da drži Sovjetski Savez podalje od Zapadne Evrope, Karlson je rekao u Dubaiju, da „ako Rusi zatraže da se pridruže Alijansi, to bi značilo da ste rešili problem i da možete da pređete na nešto konstruktivno sa život".

- Ali mi smo to odbili. Sedite u saunu sat vremena i razmislite šta to znači - dodao je Taker Karlson.

Političari na Zapadu sebi ne postavljaju "ostvarljive" ciljeve, tvrdi Karlson.

- Čuo sam lično zvaničnike američke vlade kako kažu dobro, samo moramo da vratimo Krim Ukrajini. To se neće dogoditi, osim nuklearnim ratom. To je suludo, zapravo - rekao je on.

- Čak i iznošenje ovakve ideje pokazuje da ste dete, da uopšte ne razumete tematiku i da nemate pravi osećaj šta je moguće - zaključio je novinar.

Prema Karlsonu, jedno od najvećih problema u SAD i na Zapadu uopšte je tendencija da se sve svede na Minhensku konferenciju 1938. godine, na kojoj su Britanija i Francuska nastojale da "umire" nacističku Nemačku dajući joj deo Čehoslovačke.

- Istorijski šablon američkog kreatora politike je sićušan – u stvari postoji samo jedan – i to je dvogodišnji period kasnih 1930-ih, i sve se zasniva na tom razumevanju istorije i ljudske prirode. To je suludo - rekao je Karlson.

Upitan zašto nije pokrenuo određene teme sa Putinom, Karlson je rekao da želi da uradi intervju jer ga zanima kako ruski lider vidi svet – a ne da se ubacuje u diskusiju.

Ep. 73 The Vladimir Putin Interview pic.twitter.com/67YuZRkfLL

— Tucker Carlson (@TuckerCarlson) February 8, 2024

Većina novinara koji intervjuišu lidere koje SAD ne vole imaju tendenciju da govore o sebi, dodao je Karlson, a pošto mu je stalo samo do odobravanja svoje žene i njihove dece, nije morao da se ističe.

Upitan da prokomentariše bivšeg kandidata za predsednika SAD Hilari Klinton koja ga je nazvala "korisnim idiotom" za Rusiju, Karlson se nasmejao.

- Ona je dete, ja je ne slušam. Kako ide s Libijom - pitao je.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.