RUSI UDARILI PACKU CRNOJ GORI: Rezolucija o Srebrenici ih je ozbiljno naljutila, imali su šta da kažu Podgorici

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2021, 21:58

RUSI UDARILI PACKU CRNOJ GORI: Rezolucija o Srebrenici ih je ozbiljno naljutila, imali su šta da kažu Podgorici

Smatraju da će NATO izvući najveću korist

Revizija procene događaja povezanih sa stradanjem u Srebrenici iz 1995. godine, koju sprovode vlasti Crne Gore, dovešće do zaoštravanja situacije u regionu, smatra predsednik Komiteta Državne dume Rusije za razvoj građanskog društva, pitanja društvenih i verskih organizacija Sergej Gavrilov.

- Patrijarh srpski Porfirije potpuno je u pravu. Revanš u Crnoj Gori, između ostalog povezan sa pokušajima revidiranja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << istorije, uključujući i dramatične događaje u Srebrenici uprkos tome što je dokazano da to nije genocid, dovešće do komplikovanja balkanskog čvora, to je usmereno na pogoršanje unutarsrpskih  odnosa – između Crne Gore i Srbije, jačanje uloge NATO-a i sprečavanje razvoja regiona u celini - rekao je Gavrilov.

Prema njegovom mišljenju, članice NATO od Crne Gore stvaraju poligon za geopolitičke konfrontacije.

- Ulažu se napori da se rasturi jedinstvo pravoslavnog, slovenskog sveta. To što vidimo u Ukrajini je u stvari kopija onoga što se dešava u Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, kada se preduzimaju pokušaji da se razbije jedan narod, civilizacija, vera iz najrazličitijih, često veštačkih, razloga... Tu tehnologiju raskola i nacionalističke histerije ne vidimo samo na Balkanu, nego i u drugim zemljama, uključujući i Ukrajinu - ocenjuje Gavrilov.

Kako je istakao, razlog ekonomskih uspeha Srbije je u tome što "ona ne ratuje, gradi mirne odnose sa susedima, ali pre svega, Srbija visoko ceni odnose sa svojim istorijskim saveznikom – Rusijom, protiv koje je odbila da uvede sankcije".

- To je primer za razvoj: mir, poštovanje interesa nacionalnih i verskih zajednica, istorijsko prijateljstvo sa Rusijom – to je put na koji spoljne sile ne dozvoljavaju Crnoj Gori da stane. To je veliki problem za Crnu Goru – njenu investicionu i turističku atraktivnost. Stoga se nadamo da će se u Crnu Goru vratiti verski mir - zaključio je parlamentarac.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.