RUSI SU REŠILI PROBLEM NATO AVIJACIJE: Uz pomoć najnovijeg radara, neće moći ni da priđu granicama (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2020, 17:01

RUSI SU REŠILI PROBLEM NATO AVIJACIJE: Uz pomoć najnovijeg radara, neće moći ni da priđu granicama (VIDEO)

Ovaj radar, koji se nalazi u Mordoviji, nadgleda nebo evropskog dela Rusije

Ruski proizvođač radara objavio je da se prvi radar "Kontejner", koji je počeo sa radom pre godinu dana, dokazao.

Izvor medija u kompaniji RTE, koja proizvodi radarske uređaje, otkrio je da je radar "Kontejner" (Container) potvrdio svoju sposobnost praćenja "stelt lovaca", objašnjavajući da je bio u stanju da otkrije "stelt lovce" Severnoatlantskog saveza (NATO) sa hiljadama kilometara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << udaljenosti.

Radar "Kontejner" ušao je u vojnu službu 1. decembra 2019. godine u regionu Mordovija. Ovaj radar može da otkrije pokrete vazdušnih ciljeva na više od 2.000 km od granica Rusije, navodi rusko Ministarstvo odbrane.

Izvor je rekao da je radar dokazao značaj i efikasnost nadgledanja onoga što se kreće na nebu hiljadama kilometara od granica Rusije.

Istakli su da su među letelicama koje je radar "Kontejnera" uspeo da otkrije i oni iz zemalja NATO-a, ali nisu precizirali koje zemlje.

Prema izvoru, citirajući Kirila Makarova, generalnog direktora Instituta za daljinsko istraživanje leta, koji proizvodi radare, radar koji se nalazi u Mordoviji nadgleda nebo evropskog dela Rusije.

Izvor u ruskom ministarstvu odbrane ranije je otkrio da će biti uspostavljena sveobuhvatna mreža koja se oslanja na "kontejnerske" radare za otkrivanje aviona koji idu ka Rusiji, slično mreži ranog upozorenja posvećenoj otkrivanju balističkih projektila.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.