RUSI PRAVE NAJEFIKASNIJU RAKETU IKADA! Su-57 postaje nepobediv u vazdušnim bitkama, NATO lovci da se pripaze

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2021, 17:57

RUSI PRAVE NAJEFIKASNIJU RAKETU IKADA! Su-57 postaje nepobediv u vazdušnim bitkama, NATO lovci da se pripaze

Moćno oružje u rukama ruskih vazduhoplovnih snaga

Konstruisana specijalno za lovac Su-57, raketa vazduh-vazduh K-77M omogućiće ruskim avionima da steknu prednost u vazdušnim borbama, piše časopis "Militari voč". Domet rakete veći je od 190 kilometara, što avionu Su-57 daje prednost u odnosu na zapadne lovce, ističe autor članka.

Autor je posebnu pažnju posvetio aktivnoj faznoj antenskoj rešetki. Smeštena u nosu aviona, ona raketama obezbeđuje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << visoku preciznost i onemogućava skrivanje neprijateljskih aviona. Kolumnista je objasnio da manevarski lovci već odavno znaju kako da iskoriste ograničeno "vidno polje" senzora avionskih raketa, krećući se izvan radarskog opsega.

- K-77M rešava ovaj problem: ona bi mogla da postane najefikasnija raketa dugog dometa klase vazduh-vazduh na svetu - naglasio je autor.

Prema njegovom mišljenju, K-77M može da odigra ključnu ulogu u vraćanju raketne prednosti koju je Rusija imala poslednjih godina Hladnog rata i u pripremi ruskog vazduhoplovstva za suprotstavljanje pretnjama nove generacije, kao što je raketa AIM-260 koja se sada razvija u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nije poznato koliko će široko biti razvijena proizvodnja novih ruskih raketa, ali ako se pojave blizu granica NATO-a, zemlje alijanse bi trebalo ozbiljno da se zabrinu, zaključio je ekspert.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.