Putin sve kontroliše: Evo kada bi mogao da bude spreman test za NATO

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 00:06

"Putin sve kontroliše": Evo kada bi mogao da bude spreman "test za NATO"

Estonski ministar spoljnih poslova izjavio je da NATO ima oko tri ili četiri godine da ojača svoju odbranu.

Ministar Margus Cakna rekao je da NATO ima priliku da ojača svoju odbranu dok predsednik Rusije Vladimir Putin pojačava "ratnu mašinu" svoje zemlje.

Cakna je na konferenciji za novinare tokom posete glavnom gradu Poljske rekao da Estonija ne vidi Rusiju kao neposrednu pretnju njoj i drugim baltičkim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << državama, Litvaniji i Letoniji, jer je Moskva zauzeta napadom na Ukrajinu, preneo je AP.

"Ali moramo razumeti da je ruska ratna mašina pokrenuta u punom obimu, kapaciteti za proizvodnju i mentalitet, jer Putin sada sve kontroliše", rekao je on na konferenciji na kojoj je bio sa svojim domaćinom, poljskim ministrom spoljnih poslova Radekom Sikorskim.

Cakna je kazao da estonska vlada procenjuje da bi Rusiji moglo biti potrebno "tri do četiri godine" da pripremi "test za NATO".

Estonija, Litvanija i Letonija se smatraju među najverovatnijim metama ako Rusija jednog dana odluči da rizikuje napad na alijansu, navela je agencija.

Susedna Poljska, iako mnogo veća, takođe, se oseća ranjivom. Sve četiri zemlje snažno podržavaju Ukrajinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.