Putin preti: Spremite se – Rusija će...

Izvor: B92, 25.Feb.2024, 22:57

Putin preti: "Spremite se – Rusija će..."

Radoslav Sikorski, šef poljske diplomatije, tvrdi da će Rusija pokušati da testira garancije koje daje NATO.

On je dodao da pretnje mora da shvati ozbiljno da bi napala Poljsku.

"Ako Putin preti, ako preti bivši predsednik Medvedev, onda, nažalost, moram da verujem tim pretnjama. Pripremite se na to da će Rusija pokušati da testira bezbednosne garancije NATO-a", rekao je Sikorski dopisniku poljske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << televizije TVN24 u SAD.

Na sednici Saveta bezbednosti UN u petak, poljski ministar spoljnih poslova odustao je od svog pripremljenog govora i direktno se obratio ruskom ambasadoru u UN Vasiliju Nebenži, kako bi tačku po tačku porekao njegove optužbe protiv Zapada i Poljske.

"Nebenzja kaže da smo mi zatočenici rusofobije, ali fobija je iracionalan strah. Gotovo svakodnevno dobijamo pretnje nuklearnim uništenjem od bivšeg predsednika Rusije i Putinovih propagandista. Tvrdim da to nije iracionalno", rekao je Sikorski u UN.

Šef poljske diplomatije odbacio je i optužbe na račun Ukrajine da je klijent Zapada i da njome vladaju nacisti.

"U stvari, Kijev se bori da bude nezavisan. On ih naziva nacistima. Pa, predsednik je Jevrej, ministar odbrane musliman, a oni nemaju političke zatvorenike. Kaže da se Ukrajina davi u korupciji. Pa, Aleksej Navaljni je dokumentovao koliko je njegova zemlja čista i puna poštenja", rekao je Sikorski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.