Prvi razgovor zvaničnika NATO-a i Rusije posle nekoliko godina

Izvor: RTS, 03.Mar.2017, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi razgovor zvaničnika NATO-a i Rusije posle nekoliko godina

Načelnik Generalštaba ruskih oružanih snaga general Valerij Gerasimov razgovarao je prvi put posle nekoliko godina sa kolegom iz NATO-a Petrom Pavelom, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Gerasimov i predsedavajući Vojnog odbora NATO-a češki general Petr Pavel razgovarali su telefonom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o sprečavanju incidenata, izgledima za obnovu vojne saradnje i aktuelnim bezbednosnim pitanjima.
Oni su, tom prilikom, ukazali na potrebu da se preduzmu zajednički koraci kako bi se smanjile napetosti.
Gerasimov je, takođe, izrazio zabrinutost Moskve zbog gomilanja NATO snaga u blizini ruskih granica, preneo je AP.
To je prvi razgovor na visokom nivou od kako je NATO prekinuo dijalog sa Moskvom 2014. godine kao odgovor na odluku Rusije da pripoji Krim i pruži podršku proruskim aktivistima u istočnoj Ukrajini.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.