Protesti zbog Stoltenberga u makedonskom Sobranju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2018, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti zbog Stoltenberga u makedonskom Sobranju

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, koji danas boravi u poseti Makedoniji, obratio se poslanicima u Sobranju, dok se ispred zgrade parlamenta okupila grupa građana koja, kako kažu, protestuje protiv ulaska te zemlje u NATO i antimakedonske politike aktuelne vlade, preneli su makedonski mediji.

U obraćanju poslanicima Stoltenberg je zahvalio Makedoniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zbog učešća snaga te zemlje u mirovnim misijama NATO i izrazio nadu da će ova zemlja postati deo, kako je rekao, "najuspešnijeg vojnog saveza u svetu ", preneli su makedonski mediji.

"Još uvek ima mesta za zastave ispred sedišta NATO. Prošle godine je Crna Gora postala 29 članica i sada je ravnopravni član Alijanse. Želimo da budete deo naše porodice, ali ima još posla. Pre svega, rešavanje problema sa vašim ustavnim imenom, sa Republikom Grčkom", rekao je generalni sekretar NATO.

Istovremeno ispred zgrade parlamenta okupila se grupa građana koja protestuje zbog posete Stoltenberga i anti-makedonske politike nove vlade, te usvajanja Zakona o jezicima i protiv ulaska Makedonije u NATO.

Protestu prisustvuje i bivša poslanica Solza Grčeva koja je izjavila da je tu da jasno kaže da je protiv promene naziva države.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stoltenberg se obratio poslanicima, ispred Sobranja protesti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2018

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg boravi u poseti Makedoniji..Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, koji danas boravi u poseti Makedoniji, obratio se poslanicima u Sobranju, dok se ispred zgrade parlamenta okupila grupa građana koja, kako kažu, protestuje protiv ulaska te zemlje u NATO...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.